nevesinje.jpg

"Najoštrije osuđujemo i smatramo skandaloznim i sramotnim jučerašnje potpisivanje sporazuma lidera parlamentarnih stranaka sa prvim predsjednikom NSRS Momčilom Krajišnikom o isplati valorizovane ratne naknade poslanicima prvog saziva NSRS, članovima vlade i tri člana Predsjedništva", saopšteno je iz Opštinske boračke organizacije Nevesinje.

"Smatramo da je ovo još jedan udar na prave stvaraoce Republike Srpske, narod i borce. Sramotno je reći da su Republiku Srpsku stvorili samo oni koji se nalaze u Asocijaciji Momčila Krajišnika, koji sami sebe prozvaše stvaraoci Republike Srpske", kaže se u saopštenju.

Dodaju da možda još neko i može da povjeruje kako tadašnji poslanici i ministri nisu naplatili svoj rad.

"Neosporne su činjenice da su mnogi od njih svoje porodice sklonili u Beograd gdje su bili na sigurnom i materijalno obezbijeđeni, a najveći broj njih i dan-danas uživaju plodove tog rada", naglašavaju u OBO Nevesinje.

"I dok se valorizovana naknada obezbjeđuje samo za njih, niko se ne pita šta je sa poginulim, demobilisanim, umrlim borcima i njihovim porodicama, niko se ne pita zašto još uvijek imamo toliko djece poginulih boraca na birou za zapošljavanje", ističe se u saopštenju.

Iz Opštinske boračke organizacije navode, neka je na sramotu i čast svih onih koji juče staviše svoj potpis da se isplati valorizovana naknada onima koji su i u ratu bili povlašteni, dok su najbolji sinovi ginuli širom Republike Srpske.