bolnica-trebinje-radovi-rekonstrukcija-2.jpg

Na kovid odjeljenju trebinjske Bolnice smještena je i jedna beba od tri i po mjeseca, čije je trenutno zdravstveno stanje stabilno, potvrdila je za TrebinjeLive.info primarijus dr Ljiljana Buha.

Buha, koja je načelnik Odjeljenja za pedijatriju u trebinjskoj Bolnici, rekla je da zaražena beba prima predviđenu terapiju i infuziju.

"Na kovid odjeljenju već dva mjeseca radi dr Jelena Kešelj, inače specijalizant pedijatrije, kao i sestre sa Odjeljenja pedijatrije u skladu sa njihovim rasporedom", kazala je doktorica Buha.

Ona je istakla da je do sada na kovid odjeljenju trebinjske Bolnice bilo hospitalizovano šestoro djece, koja su bila kontakti ranije zaraženih osoba.

"Jedna jednomjesečna beba je poslata na dalje liječenje u Banjaluku, i ona je bila najmlađi pacijent kod koga je potvrđen virus korona", navela je Buha.

Prema njenim riječima, sva djeca koja su zaražena virusom korona imala su srednje teški oblik kliničke slike, a sa njima su, najčešće, bili hospitalizovani i jedan ili oba roditelja.

"Velika je sreća što do sada nijedno dijete nije imalo tešku kliničku sliku,  i to prvenstveno jer su se javljali na vrijeme, a i odličan tim ovog odjelenja na čelu sa infektologom dr Radom Aleksić je dobro organizovan i odlično rade svoj posao", navela je Buha.

Na kovid odjeljenje trebinjske Bolnice prvi pacijent sa virusom korona primljen je oko 10. aprila, a, osim zaraženih građana Trebinja, na ovo odjeljenje smještaju se i zaraženi pacijenti iz ostalih istočnohercegovačkih opština.

Doktori i medicinske sestre sa kovid odjeljenja ulažu nadljudske napore u borbi protiv virusa korona već tri i po mjeseca.