hapsenje policija.jpg

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi uhapsili su državljane BiH M.I. (18) i V.K. (39) i podnijeli krivične prijave protiv dvije maloljetne osobe zbog sumnje da su izvršili krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da su M.I. i V.K. i dvije maloljetne osobe M.R. (16) i D.V. (17) iz Herceg Novog u junu i julu u tom gradu krali bicikla, TV uređaje, pogonske motore za skutere na vodu i druge predmete iz dvorišta privatnih kuća i terasa ugostiteljskih objekata.

"Kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da su M.I, M.R. i D.V. izvršili dva krivična djela teška krađa u pokušaju, krivično djelo krađa u pokušaju, kao i pet krivičnih djela krađa", kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da se sumnja da su M.I. i M.R. izvršili i dva krivična djela krađa, dok je V.K. izvršio krivično djelo krađa putem podstrekavanja.

"Uhapšeni su M.I. i V.K. i oni su privedeni nadležnom tužiocu, dok je protiv maloljetnih M.R. i D.V. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku", zaključuje se u saopštenju crnogorske policije.