ilija-stankovic.jpg

Srpska demokratska stranka /SDS/ će u Trebinju poslije 12 godina imati svog kandidata za gradonačelnika. Pred građane će izađi sa Ilijom Stankovićem, nekadašnjim direktorom HET-a i nekadašnjim odbornikom u Skupštini grada.

Stanković je i ranije bio kandidat SDS-a za tada načelnika Opštine Trebinje i to 2004. godine, kada ga je pobijedio kandidat SNSD-a Dobroslav Ćuk, čime je Trebinje postalo prva lokalna zajednica u Hercegovini, ali i među prvim u Srpskoj gdje je poslije skoro 15 godina poražen SDS.

Posljednji kandidat SDS-a za načelnika Trebinja bio je Slobodan Šaraba 2008. godine, koga je, takođe, pobijedio Dobroslav Ćuk.

Da će Stankvić biti kandidat SDS-a potvrdio je i narodni poslanik Nebojša Vukanović, koji kaže da će podržati njegovu kandidaturu, ali da je njegov prijedlog bio Vidomir Parežanin, koga ostatak trebinjske opozicije nije čak ni uzeo u razmatranje iako je riječ o uspješnom čovjeku koji se dokazao u brojnim oblastima.

Kandidaturom Ilije Stankoviće stavljena je tačka na opoziciono tihovanje u Trebinju, a Stankovića će, osim matičnog SDS-a i Nebojše Vukanovića i njegove liste, podržati i PDP.

S druge strane u pozicionim redovima stvar je odavno jasna - Mirko Ćurić ponovo će biti kandidat SNSD-a i široke koalicione podrške.

Kako sada stvari stoje, lokalni izbori bi trebali biti održani 15. novembra.