policija.jpg

Četiri policijska službenika sa područja Policijske uprave Trebinje zaražena su virusom korona, ali su dobrog zdravstvenog stanja, potvrđeno je na današnjoj pres konferenciji Policijske uprave Trebinje.

„Što se tiče Policijske stanice Ljubinje, stanje je stabilizovano, a jedan dio koji je rješenjem nadležnih službi bio u samoizolaciji vraća se na svoje redovne poslove i zadatke. Kod njih je utvrđen negativan kovid test, a nadomještanje nedostajućih službenika se vrši iz ostalih policijskih stanica PU Trebinje, u skladu sa nadležnostima“, kazao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

On je pojasnio da se dva policijska službenika sa područja ove uprave nalaze u izolaciji, a bili su u kontaktu sa migrantima, odnosno, provodeći svoja policijska ovlaštenja.

„Migranti su nam i s te strane nepoznanica, njihova kompletna zdravstvena istorija, pa je  vrlo rizičan  kontakt s njima, ali nas to neće spriječiti da, koristeći zaštitnu opremu onako kako je to propisao Institut za javno zdravstvo RS, i dalje vršimo svoju dužnost, zajedno sa zdravstvenim radnicima, graničnim policajcima i drugim nadležnim institucijama“, pojasnio je Laketa.