Stevandic ujedinjena srpska.jpg

Demonstracije u Srbiji, ako izuzmemo one koji ništa ne razumiju i koji na njima učestvuju zbog bijesa i frustracija, odgovaraju protivnicima jačanja Srbije i njenog privrednog i odbrambeno-vojnog napretka, koje Srbija postiže kao neutralna zemlja s najvećim rastom BDP, te najvećim geopolitičkim resursima i u najboljim vezama s Kinom i Rusijom u ovom dijelu Evrope, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

Kako kažu, brza analiza onih koji se zlurado raduju i pokušavaju da pomognu da se protesti rasplamsaju, dovoljno govori i o inspiratorima i organizatorima.

Republika Srpska zna da je njena snaga i položaj u direktnom odnosu sa snagom i napretkom Srbije i zato čvrsto stoji iza državnih interesa Srbije podržavajući njene institucije i rukovodstvo na čijem čelu se nalazi Aleksandar Vučić – saopšteno je iz partije.

Ujedinjena Srpska poručuje da je spremna za izbore koliko sutra i zalaže se da se izbori održe što prije i na zakonit i demokratski način.

– Nadamo se dogovoru oko zajedničkog kandidata u Srebrenici i jedinstvene liste u Mostaru uprkos političkim neslaganjima partija iz Srpske, jer narod želi da ovdje budemo jedinstveni. Izražavamo sumnju da se tzv. CIK koalicija PDP, SDS i SDA, koja je neprincipijelno i na nelegitiman način izabrala ovaj sastav CIK, neće baviti inžinjeringom biračkih spiskova ili sličnim manipulacijama upravo u Srebrenici i Mostaru – poručuje US.