policija.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su juče, 9. jula 2020. godine, Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala S.Z. iz Zvornika zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Lice se sumnjiči da je kao odgovorno lice u jednom privrednom subjektu prepravljalo uplatnice na veće iznose i tako oštetio Budžet Republike Srpske za 4.950,00 KM.

Prema nezvaničnim saznanjima, preduzeće je trebalo da plaća sudsku taksu, a radio je na način da na uplatnicu stavi jednu cifru, a da nakon uplate dodao cifru tako da ispadne da je platio koliko je i trebao.

Na taj način falsifikovao je pet uplatnica.

Za šest mjeseci 2020. godine, Policijska uprava Trebinje je dokumentovala 12 krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i protiv 14 lica dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Dokumentovano je šest krivičnih djela nedozvoljena trgovina, dva krivična djela prevara u službi, jedno krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica, jedno krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i jedno krivično djelo pronevjera.