samoizolacija.jpg

Vlade Srbije je, na osnovu procjene trenutne epidemiološke situacije u regionu, donijela odluku da se svim građanima Crne Gore, koji ulaze u našu zemlju određuje obavezna mera samoizolacije u trajanju od 14 dana.

"Ova lica u obavezi su da pri ulasku u zemlju prijave adresu na kojoj će boraviti naredne dvije nedjelje, kako bi nadležni organi mogli da kontrolišu poštovanje izrečene mjere", navodi se u saopštenju vlade.

Vlada Srbije, kako se dodaje, nastaviće sa najvećom pažnjom da prati razvoj epidemiološke situacije izazvane korona virusom kako u zemlji tako i u regionu i još jednom je apelovala na sve građane da se pridržavaju mjera i budu odgovorni prema sebi i drugima.

Nacionalno koordinaciono tijelo Crne Gore za zarazne bolesti odlučilo je juče da se sve osobe koje iz Srbije uđu u Crnu Goru od sinoć upućuju u karantin, u objekte spremne za tu namenu.

U saopštenju se ističe da Crna Gora ne želi da zatvara granice za svoje državljane, ali da "stopa aktivnih slučajeva u Srbiji, pogotovo u području uz granicu sa Crnom Gorom, nalaže najstroži epidemiološki nadzor".

"Zbog toga lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije do daljega neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju, već isključivo u karantin u objektima koje je država odredila za tu mjeru", navodi se u saopštenju.