Beograd protesti.jpg

Protest ispred Doma Narodne Skupštine  u Beogradu se zahuktava, demonstranti su se popeli uz stepenice Skupštine i ušli su u zgradu parlamenta gdje je došlo do košnja sa policijom. "Blicovi" reporteri javljaju da su pojedini bacali baklje.

Oni su probili kordon policije, koja je, iapk, uspjela da ih izbaci iz zgrade srpske Skupštine.

Okupljeni zvižde i lupaju u šerpe, a povremeno se može čuti i skandiranje "Ne damo Kosovo", "Oj, Kosovo, Kosovo", "Nećemo da dozvolimo naseljavanje migranata".

Kako saznajemo, grupa studenata je večeras krenula iz Studentskog grada na Novom Beogradu ka centru kako bi se pridružila okupljenima koji već dva i po sata protestuju na ulici.

Oni su blokirali raskrsnicu na uglu Takovske, Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra jer se protive novim mjerama koje je država uvela.

Studenti su se uz zvuke pištaljki i povike uputili ka gradu gdje su među prvima izašli predstavnici Inicijative "Ne davimo Beograd". Oni su optužili vlast da je odgovorna za epidemiološku situaciju u zemlji i da sada zbog pogoršanja situacije uvodi restriktivne mjere. Međutim, oni nisu naveli šta predlažu.

Kako saznajemo, glavni motiv skupa jeste najava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će od petka u 18.00 do ponedjeljka u 5.00 časova biti uveden policijski čas zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Takođe, najavio je da će od sutra u Beogradu biti zabranjeno svako javno okupljanje za više od pet ljudi bilo u otvorenom ili zatvorenom prostoru.

IMG_20200707_2381.jpg