Crkva police krsna slava2.jpg

U crkvi Svetog Jovana Krstitelja u naselju Police povodom krsne slave ovog hrama Ivanjdana Svetu liturgiju služio je umirovljeni prota Milenko Spremo uz sasluženje sveštenstva zahumsko-hercegovačke eparhije.

Nekadašnji polički paroh Milenko Spremo u svojoj nadahnutoj besjedi govorio je o izazovima današnjeg života.

„Gospod je često na čovječanstvo kada je posrnulo slao razne znakove preko kojih bi nas opomenuo i rekao 'Čovječe, trgni se, preispitaj se. Kreni za mnom i mojim putem, ja ću te blagosloviti'. Ta opomena je milost i blagoslov za nas, a mi trebamo da se pokajemo, a mnogo je razloga za pokajanje“, rekao je Spremo.

U nastavku besjede prota Milenko je istakao da mi treba da se preispitamo koliko smo pogriješili i da li smo se za te greške istinski pokajali.

„Mi Srbi, posebno poslije svih stradanja koja smo imali, treba da se pokajemo jer smo mnogo stradali, ali se nismo popravili i nismo se pokajali. Nismo se međusobno izmirili kao braća i zagrlili jedni druge već smo dozvolili zlobi, pakosti i mržnji da caruje u nama, da nas razara, razdvaja, drobi i lomi do posljednjega čovjeka“, kazao je Spremo.

Nakon Svete liturgije i lomljenja slavskoga kolača priređena je i trpeza ljubavi.

Crkva u Policama je izgrađena i osveštana 1920. godine, a u dvorištu crkve u kojoj se nalazi i groblje pronađen je i najstariji ćirilićni natpis-nadgrobna ploča župana Grda.

Crkva police krsna slava1.jpg