satler i curic trebinje.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Satlerom, koga je upoznao sa trenutnom epidemiološkom situacijom u našem gradu, te o razvojnim projektima u oblasti poljoprivrede i turizma.

Ćurić je istakao da je veoma važno što je Evropska unija izdvojila više stotina hiljada maraka za trebinjsku Bolnicu, zahvalivši se Satleru za donaciju zaštitne medicinske opreme, dva respiratora i rendgen aparata, koji su od danas na raspolaganju ovoj ustanovi i njenim pacijentima.

„Ovo je još jedan dokaz da je saradnja na svakom nivou vrlo važna“, naveo je Ćurić.

On je istakao da je Satlera upoznao i sa problemom graničnog prelaza sa Hrvatskom, odnosno Evropskom unijom, gdje su česte saobraćajne gužve i višečasovna čekanja.

„Naš stav je da je neophodno da se pronađe rješenje za brži saobraćaj na samom prelazu i ambasador Satler je obećao da će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da se taj problem riješi“, rekao je Ćurić.

Ambasador Satler kazao je da je uručivanje medinske opreme trebinjskoj Bolnici još jedan pokazatelj da je Evropska unija najlojalniji partner našoj zemlji.

On je istakao da je za razvoj poljoprivrede našoj zemlji na raspolaganju 20 miliona evra, što je veoma značajno i za područje Hercegovine, koja ima značajan potencijal za razvoj ove grane privrede.

„Naš fokus je usmjeren i na pomoć malim preduzećima, posebno u oblasti turizma i transporta“, dodao je Satler.

On je apelovao na sve građane da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Ambasador Satler je prethodno uručio donaciju-medicinsku opremu trebinjskoj Bolnici čija je vrijednost oko 230.000 KM.