Helikopter ansat.jpg

Ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović rekla je večeras u NSRS da su Srpskoj potrebni helikopteri, koje je kupila od Rusije.

"Vi možda smatrate da nama ne trebaju helikopteri. Ja smatram da trebaju, iako nisam policajac i vojnik, ali znam da nam helikopteri trebaju i dobili smo ih u veoma povoljnim uslovima na sedam godina", kazala je Vidović, odgovarajući na kritiku poslanika u Klubu SDS-a Nebojše Vukanovića da je pogubna vladina odluka o kupovini tri helikoptera u vrijeme krize.

Vidovićeva je potvrdila da je Vlada kupila i avion i da u narednih, kako je rekla, 20 ili 30 godina neće trebati novi avion.

- Što bacate novac na helikoptere, a narod nema šta da jede, pitao je Vukanović tokom skupštinske rasprave o izvršenju budžeta RS za prošlu godinu. 

Vukanović je kazao da bi bolje bilo da su za 60 miliona, koliko će utrošiti za helikoptere, obezbijedili za otvaranje novih radnih mjesta.

"Sve što je vlada radila tokom prošle godine bilo je na osnovu kreditnih sredstava", kazao je šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić, dodajući da je u pitanju zloupotreba javnih sredstava.

On je to ilustrovao primjerima lošim stanjem u zdravstvenom sektoru, javnim preduzećima,

"Bolnica koja se gradila u Istočnom Sarajevu tri puta skuplja od bolnice koja se gradila u Nišu", rekao je Stanić.