Vladika dimitrije djakon.jpg

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije posjetio je đakona Konstantina Dojića koji sa maloljetnim sinom već četvrti dan čeka na graničnom prelazu Ilino brdo da mu bude odobren ulazak u Crnu Goru.

Ocijenio da je ovakvo ponašanje crnogorske policije prema đakonu i njegovoj porodici krajnje neprimjereno i nečovječno.

Vladika Dimitrije je nadležnim ustanovama uputio apel na razumijevanje, toleranciju, bratsku ljubav i hrišćansku odgovornost prema svojim bližnjima, objavljeno je sajtu Eparhije.

Đakon Konstantin osam godina vrši svešteničku službu pri Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, a kanadski je državljanin.

U saopštenju se ističe da njegova porodica prolazi kroz veoma potresnu i dramatičnu situaciju jer pripadnici crnogorske policije "na neprimjeren i grub način đakona Konstantina i njegovog maloljetnog sina, koji je i dalje sa njim na granici, drže razdvojene od đakonove supruge i drugo dvoje djece".

- Crnogorska policija nije, čak, dozvolila da đakon Dojić potpiše punomoć advokata, pokušavajući na sve načine da mu onemoguće ulazak u Crnu Goru i Nikšić, gdje živi i službuje osam godina - dodaje se u saopštenju.