fk leotar drina.JPG

Trebinjski prvoligaš FK "Leotar" već je tri i po mjeseca bez ikakvih aktivnosti. Nakon prekida prvenstva u Drugoj ligi Republike Srpske-grupa istok zbog pandemije virusa korona, fudbaleri i stručni štab tima iz Polica su na odmoru.

Trebinjci su sa pozicije prvog mjesta ušli u Prvu ligu Republike Srpske koja će brojiti 16 klubova.

Upravi odbor "Leotara" podržao je igrače i stručni štab, navodeći da treba da ostanu na putu uspjeha koji im je omogućio vraćanje u Prvu ligu Republike Srpske. 

"U narednih nekoliko dana biće jasnija situacija oko igrača, a počeće se i sa pripremama za predstojeću sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske", kažu u klubu.

Trener Trebinjaca Oleg Ćurić rekao je da je ponosan na uspjeh koji su napravili u Drugoj ligi Republike Srpske, iako su pripreme počele samo 15 dana pred početak prvenstva.

"Ali stvari su krenule sasvim drugačije i mi smo od početka prvenstva bili na prvom mjestu. Tu smo prezimili, vratili domaće igrače i u pripremnim utakmicama za proljećni dio pokazali smo da želimo da ostanemo na prvom mjestu", istakao je Ćurić.

Prekid prvenstva koji je nastao nakon 16. kola mnogo je poremetio sve klubove pa i Leotar, ali su Trebinjci zaslužili prvo mjesto. Svi u klubu su uvjereni da bi bila još veća bodovna razlika između Leotara i njegovih pratllaca da se prvenstvo igralo do kraja.

Fudbaler Alen Ramić kazao je da su igrači individualno održavali formu tokom prekida prvenstva iako prekid traje tri i po mjeseca.

"Imamo strpljenja i nadamo se najboljem. Pred nama je Prva liga RS. Nadamo se da možemo biti ravnopravan protivnik svim ekipama", rekao je Ramić.

Prva liga Republike Srpske počinje 8. avgusta.