IMG_20200627_56726.jpg

U organizaciji trebinjske Narodne biblioteke, a povodom Vidovdanskih svečanosti, održana je promocija 52. broja časopisa "Srpske vile".

Osamdeset stranica ovog broja posvećeno je dvadesetšestorici autora iz Hercegovine pod nazivom "Književna polifonija iz Istočne Hercegovine".

Ti autori su svoje besjede, esejue, prozu i poeziju čitali okupljenoj publici.

Prema riječima predsjednika Udruženja književnika Republike Srpske podružnica-Trebinje prof. dr Radoslava Miloševića, zastupljeni autori su sljedbenici srpskih klasika poput Jovana Dučića i Alekse Šantića.

"Imali smo priliku da čujemo dobre radove naših autora u jednom od najeminentnijih časopisa srpskoga jezika", rekao je Milošević.

Glavni i odgovorni urednik časopisa "Srpska vila" koja izlazi u Bijeljini prof. dr Jelina Đurković je istakla da su autori iz istočne Hercegovine u fokusu ovoga broja.

"Ovo je ono što tekuća produkcija podružnice Trebinje nudi i zadovoljstvo mi je što imamo lijepu saradnju sa ovim dijelom Republike. Bitno je da su svi članovi uključeni u ovom broju", rekla je Đurković.

Prema riječima Đurkovićke poštovala su se dva uslova.l - jedan je da su svi predstavljeni, a drugi da je to najljepše u njihovom stvaralaštvu.

Časopis izlazi dva puta godišnje, a čita se na svim kontinentima.

Organizatori su Narodna biblioteka i podružnica Udruženja književnika Republike Srpske-Trebinje