Granica border.jpg

Svi radnici iz BiH, samim tim i Trebinjci koji na posao u Dubrovnik idu svaki dan, večeras od ponoći moći će ući u Hrvatsku uz obaveznu četrnaestodnevnu izolaciju, potvrdila je za TrebinjeLive.info portparol Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup.

Iako su regionalni, pa i hrvatski mediji, ali i portal TrebinjeLive.info, prenijeli izjavu hrvatskog ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića da je prolazak radnika iz BiH dozvoljen bez samoizolacije, to, ipak, kazala nam je Biskupova, mediji nisu dobro razumjeli.

Naime, iako je jedan od novinara na pres konferenciji pitao za radnike iz BiH, odgovor ministra Božinovića odnosio se na regulativu EU, pa je zbog toga došlo do pogrešnog tumačenja.

Iz tog razloga, ako radite u Dubrovniku večeras do ponoći treba da pređete granicu i boravite u Dubrovniku kako ne biste išli u samoizolaciju od 14 dana.

Iako je ministar Božinović shvaćen da radnici mogu prelaziti granicu bez samoizolacije, što možete da pogledate i u videu konferencije, veliki broj naših sugrađana pisao nam je da su im na graničnom prelazu Gornji Brgat rekli da moraju do ponoći preći granicu, u suprotnom da će morati u samoizolaciju.

Tragom tih informacija pozvali smo PU u Dubrovniku, gdje su nam saopštili ove informacije.