nevesinje.jpg

U nevesinjskom SNSD-u vlada velika podjela među članovima okupljenim u čak tri struje od kojih svaka vuče na svoju stranu, pa ne mogu da se dogovore ko će biti kandidat ove partije za načelničku funkciju u ovoj istočnohercegovačkoj opštini.

Ono što je sigurno - radom aktuelnog načelnika Milenka Avdalovića malo koji Nevesinjac je zadovoljan - kažu izvori portala TrebinjeLive.info iz nevesinjskog SNSD-a, dodajući da osim presvlačenja nekoliko ulica i izgradnje kružnih tokova u ovoj opštini nije ništa konkretno urađeno.

"Svašta su najavljivali, obećavali, a na kraju ništa. Malo asfalta i to je to. Evo možete da vidite i sami. Lično sam za njih glasao 2016., da SDS više jednom ode sa sa čela opštine. Moram biti pošten i priznati da sam se prevario - ovi su gori od njih", kaže nam jedan Nevesinjac.

SNSD će u Nevesinju ostati upamćen samo po korona žurci, jer dok je narodu bilo zabranjeno da izlazi iz kuća, pojedinci iz ove stranke su se okupljali, misleći da su pametniji od ostalih građana Nevesinja.

A dok se Nevesinjci žale na vlast SNSD-a u ovoj partiji vlada pravi mali rat za kandidatsku funkciju načelnika opštine, pa svi očekuju da neko drugi donese odluku ko će kandidat. Jer se u nevesinjskom SNSD-u ne mogu dogovoriti.

Izvori portala TrebinjeLive.info kažu da je prva struja okupljena oko aktuelnog načelnika opštine Milenka Avdalovića, koji se nije, tvrde nam, pokazao kao posebno vješt u upravljanju opštinom, koju svake godine napušta sve veći broj mladih ljudi - tražeći svoju koru hljeba daleko od rodne grude.

Milenko avdalovic.jpg

Druga struja okupljena je oko predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a u Nevesinju Milosava Uljarevića, kome Nevesinjci najviše zamijeraju nepotizam, ali i nagomilane funkcije na kojima se nalazi.

On sprema svog kandidata za načelnika i vjeruje da će dobiti podršku za ime koje je spremio. A riječ je, uveliko priča nevesinjska čaršija, o direktoru Šumskog gazdinstva Botin Bogdanu Botiću.

I na kraju treća struja okupljena je oko direktora Bolnice Velibora Milivojevića, za koga Nevesinjci imaju samo riječi hvale.

Borba oko kanadidata uveliko traje, ali, prema našim saznanjima, Avdalović je najizvjesniji. Međutim, ime kandidata će morati da im saopšti neko drugi, u suprotnom bi i Nevesinju SNSD mogao izaći sa tri kandidata.

U opozicionim redovima kažu da ovakvo stanje u nevesinjskom SNSD-u nije ništa novo. Građani su nezadovoljni, pa opozicija očekuje da će bez većih problema odnijeti izbornu pobjedu u ovom gradiću.

"Sad im više ni partijska mašinerija ne može pomoći. Ništa od obećanog nisu ispunili, narod i dalje radi u Mostaru i ona jedna fabričica je zatvorena. Odavde svi idu, a niko ne dolazi. Ova vlast na čelu sa SNSD-om je izgasila svjetlo ispod Veleža", poručuju iz opozicije.