ucenici generacije .JPG

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić priredio je danas prijem za učenike generacije i dobitnike „Vukove diplome“ iz osnovnih i srednjih škola sa područja našeg grada, čestitajući im na uspjehu i poželjevši im srećan nastavak daljeg školovanja.

Ćurić je kazao da su ovi učenici ponos grada i Republike Srpske, zbog čega se Grad opredijelio da i ove godine najbolje đake nagradi novčanim iznosom.

„Kazali su mi da će budućim generacijama prenijeti da je važno da se trude i budu među najboljim, ali i da je lijepo da budu u Gradskoj upravi na prijemu u njihovu čast“, poručio je Ćurić.

On je istakao da su na ove đake, osim profesora i nastavnika, veoma ponosni i njihovi roditelji, što je najvažnije.

„Oni su ove godine imali jedne drugačije okolnosti, gdje su nastavu pratili na jedan novi način. Ali im je to jedno novo iskustvo, koje će im sutra trebati“, dodao je Ćurić.

Učenik generacije Gimnazije „Jovan Dučić“ Anja Dučić rekla je da joj prijem znači mnogo, jer je riječ o jednom obliku pažnje, ali i satisfakcije da u nastavku školovanja bude još bolja.

„Zahvaljujem se svojim profesorima i Gradskoj upravi. Spremam se da upišem Elektotehnički fakultet u Novom Sadu“, kazala je Dučićeva.

Učenik generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Spasoje Kukurić rekao je da za dobijanje priznanja đak generacije treba dosta truda i rada.

„Ovo treba da bude i vodilja drugim učenicima da se trud uvijek isplati. Planiram da upišem Gimnaziju“, kazao je Kukurić