Policija cg.jpg

Policajac Boris Janković koji je bio angažovan prilikom upada u opštinu Budva skinuo je uniformu, jer više ne želi da učestvuje u akciji policije protiv građana, saznaje Sputnik iz izvora bliskih policiji.

Nakon višegodišnjeg školovanja i rada u policiji Crne Gore, Janković, koji je radio je u Baru, dao je otkaz zbog neslaganja sa odlukom nadređenih da mora da primjeni silu protiv okupljenih funkcionera Budve i građana.

On nije učestvovao u hapšenjima toga dana već je bio angažovan u jedinici koja je obezbjeđivala tokom dana zgradu SO Budva.

Janković je kasnije uveče otišao u stanicu policije u Baru i saopštio da više ne želi da nosi uniformu.

Starješine su pokušale da utiču na njega da promijeni odluku, ali je on ostao pri namjeri da skine uniformu i napusti policiju.

Podsjetimo, policajci iz Centra bezbjednosti Bar prekoračili su policijska ovlašćenja u Budvi, tokom hapšenja čelnika opštine i intervencije protiv građana.

Policajci su prvo tukli čelnike opštine Marka Carevića i Krsta Radovića koje su privodili, a potom si primjenili silu nad građanima koji su se okupili kako bi se pobunili protiv hapšenja čelnika opštine.

Policija je tukla građane, bacala suzavac, porazbijala prozore na zgradi opštine.

Čak je zabilježen i slučaj kako jedan od policajaca kleči nogom na vratu jednog od građana, primjenivši zahvat kojim je u Americi ubijen Afroamerikanac Džordž Flojd, poslije čega su u američkim gradovima započeli protesti.