korona_virus.jpg

Trebinjska policija je nedavno zaprimila prijavu da osoba zaražena virusom COVID 19 šeta napolju, potvrđeno je u Policijskoj upravi Trebinje, nakon što su na društvenim mrežama i pojedinim trebinjskim portalima bile objavljene ove informacije.

"Policijska stanica Trebinje je prije neki dan zaprimila prijavu da je navedena osoba viđena ispred zgrade u kojoj stanuje, pa su policijski službenici naše Policijske uprave izašli na lice mjesta, izvršili provjeru i navedenu osobu zatekli u svom porodičnom stanu, a dalja operativna saznanja se još provjeravaju i rano je da govorimo o tome“, kazao je na pres konferenciji PU Trebinje načelnik ove uprave Siniša Laketa.

On je napomenuo da će se, ukoliko se dokaže da je bilo ko kršio mjeru koju je izdao nadležni organ, raditi po zakonom propisanim mjerama, po krivičnom djelu širenja zaraznih bolesti ili po nekom drugom propisanom aktu.

Laketa je ovom prilikom pojasnio i to da je bilo za očekivati povećanje broja saobraćajnih nezgoda na prostoru Hercegovine u posljednje vrijeme, s obzirom da je ranije na snazi bio policijski čas i ograničeno kretanje.

"Zbog toga određene aktivnosti i usmjeravamo na kontrolu saobraćaja u više pravaca, pa ću iskorititi ovu priliku da pozovem na oprez i vozače i pješake, uz napomenu da ćemo na putevima pojačati aktivnosti na svim putnim pravcima, a meta aktivnosti će konstantno biti alkohol i brza vožnja, što ćemo otkrivati pomoću savremenih uređaja kojih imamo dovoljno", kazao je Laketa.