5217577_carevic1_ls.jpg

Gradonačelnik Budve Marko Carević, predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović i ostali funkcioneri Opštine Budva pušteni su na slobodu.

Carević je kazao da su oslobođeni krivične odgovornosti. Svi su pušteni, osim njegovog sina koji je, kako je kazao, navodno napao službeno lice.

Rekao je da će sutra doći u Opštinu na svoje radno mjesto i pozvao da ostanu ispred zgrade Opštine i da tako iskažu bunt.

Carević je pozvao sve da u nedjelju dođu na litije.

 Naveo je da ovo što je danas urađeno u Budvi, rade samo "kukavice i izrodi."

- Pogledajte uniformisano lice sa puškom na vratima Opštine, da li je to ta demokratija na koju se poziva Crna Gora? Vidjeli ste jutros kako kukavice bestidno gaze i ruše sopstveni Ustav na koga se pozivaju. Ulaze i ruše i sprovode svoju diktaturu. Da li je to ta Crna Gora na koju se pozivaju. Mi gradimo Crnu Goru na ljudskosti, na dostojanstvu i na onome na čemu smo podizani a to je ljudska riječ - poručio je Carević.

Radović je istakao da je cijela javnost jutros mogla da vidi da Crna Gora nema Ustav.

- Da su zakoni i pravo suspendovani i podređeni najvećem diktatoru Milu Đukanoviću. Ovo danas je direktno naredio Milo Đukanović, neprijatelj Crne Gore koga moramo pobijediti na izborima - kazao je Radović.

On je poručio Snežani Kuč i Vladimiru Bulatoviću: Ta gospoda koja su na ovakav način ušla u Opštinu, koja treba sutra da žive među nama, poručujem im da ćemo ih vrlo brzo izbaciti odatle - kazao je Radović.

Ranije danas, Carevića, Radevića i sekretara za investicije u Opštini Budva Mladena Mikijelja, policija je izvela na sporedni izlaz stanice policije, smjestila ih u auto i odvezla.

Ispred stanice policije su bili neredi pošto su je građani okružili, a policajci stavili gas maske.

Policija je pozivala građane da se raziđu, a oni su odbijali.

Nakon toga se protest ipak preselio ispred zgrade Opštine Budva pošto je na to pozvao bivši gradonačelnik Budve, potpredsjednik Demokratske Crne Gore i odbornik te partije u SO Budva, Dragan Krapović.

Carević i Radović uhapšeni su jutros ispred zgrade Opštine Budva.

Uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savjetnik.