Stasa kosarac.jpg

Većina poslanika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas nije podržala prijedlog da se smijeni Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Za smjenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH je glasalo 13 poslanika, protiv 15, a suzdržanih je bilo 11.

Zahtjev za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića nije dobio entitetsku većinu.

Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH je uoči glasanja kazao da nije lako prisustvovati današnjoj sjednici na kojoj se raspravlja o njegovoj smjeni.

„Većinu vas dobro poznajem. Imali smo i imaćemo različite stavove, ali nikada nikoga od vas nisam uvrijedio. Nisam ja ničiji neprijatelj. Nisam ja niti primitivan, niti sam kriminalac, niti ću biti ministar koji će sa bilo kim praviti dilove“, rekao je Košarac.

Priznao je da je otišao na proslavu doktoru koji je liječio njegovu pokojnu majku, te da je doktor Šabanović kućni prijatelj koji je obilazio njegovu majku.

„Ja nikome od vas ne bi želio da imate takvu situaciju. Nisam nikakav član jet seta“,  kazao je Košarac.

Dodao je da „nije razmišljao“ u trenutku kada je pozvan na zabavu.

„ Vi dobro znate da mi ovdje jedemo isti hljeb i vi dobro znate da u našoj praksi je problem kada negdje dođemo, a isto je problem kada negdje ne dođemo“, rekao je Košarac.