Svadba korona.jpg

Vjenčanja, proslave matura i druga okupljanja trebalo da se organizuju na otvorenom uz minimalnu distancu od jednog do dva metra, te ukoliko se proslava organizuje u zatvorenom broj gostiju mora da bude u skladu sa važećim naredbama.

Ove preporuke objavili su Zavod za javno zdravstvo FBiH i Federalno ministarstvo zdravstva, koji ističu da osim među članovima istog domaćinstva na proslavama nije preporučen ples, ni rukovanje, grljenje ili ljubljenje, a gostima se preporučuje da sjede za stolovima, da bi se izbjegao bliski kontakt među ljudima. Takođe razmak među muzičarima i gostima trebalo bi da bude oko četiri metra.

"U zatvorenom prostoru naročito je važno obezbijediti dobru ventilaciju vazduhom spolja, kao i ostale uslove preporučene za ugostiteljske objekte", kaže se u preporukama Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Federalnog ministarstva zdravstva. 

Takođe se ne preporučuje prisustvo osoba iz inostranstva, kao ni osoba starijih od 65 godina, te ne proslavama ne bi smjele biti osobe sa respiratornim bolestima.

U FBiH trenutno 100 osoba može da bude u jednom zatvorenom prostoru.