bakljada.jpg

Trebinjska policija predaće Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju izvještaj protiv dvadesetčetvorogodišnjeg lica iz Dubrovnika Duja P., koji se sumnjiči da je 9. januara, ispred jedne stambene zgrade u Bregovima, fizički napao jedno lice iz Trebinja i ukrao mu ruksak sa fotografskim aparatom vjerujući da se u njemu nalazi srpska trobojka sa natpisom "Trebinje", potvrđeno je za TrebinjeLive.info u Policijskoj upravi Trebinje.

Ovo lice je, kako saznajemo, uhapšeno od strane pripadnika Granične policije BiH prilikom ulaska u BiH preko graničnog prelaza "Bijača" kod Ljubuškog, a po potjernici Policijske uprave Trebinje.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni je tokom kriminalističke obrade priznao da je izvršio ova krivična djela.

Podsjećamo, "filmski scenario" napada na Trebinjca i krađa ruksaka odigrali su se 9. januara 2020. godine od 1.00 čas, kada je našeg sugrađanina napalo nekoliko mlađih lica, navodno mladih pripadnika HDZ-a, ispred ulaza zgrade u kojoj živi, a tom prilikom oduzeli su mu ruksak i u lice prsnuli "biber sprej", o čemu je TrebinjeLive.info detaljno pisao.

Prethodno, jedno lice je našeg sugrađanina pratilo od Spomenika braniocima Trebinja do ulaza u njegovu zgradu, a zatim mu se obratilo na engleskom jeziku. Ubrzo se iz jednog vozila pojavilo još nekoliko lica, a zatim su uz pomoć "biber spreja" onesposobili našeg sugrađanina i oduzeli mu ruksak.

Zatim su napustili lice mjesta i magistralnim putem prema Dubrovniku uputili se ka graničnom prelazu Ivanica, a o cijelom događaju obaviještena je trebinjska policija koja je brzom reakcijom i uz pomoć gradskog video nadzora došla do zanimljivih detalja.

Otkrili su, saznaje TrebinjeLive.info, da se jedno lice, koje je pratilo našeg sugrađanina do njegove zgrade, pravilo da uz pomoć mobilnog telefona snima bakljadu u čast Dana Republike, naslonjen na obližnji zidić u Gradskom parku.

Ruksak su bacili u Volujcu, a pronašao ga je jedan biciklista, koji to prijavio policiji. U ruksaku su se nalazile sve stvari - fotografska oprema, koje su u njemu bile i prije otimanja od našeg sugrađanina.

TrebinjeLive.info saznaje da je policija došla do informacija da su mladići iz Hrvatske imali namjeru da uzmu srpsku trobojku sa natpisom "Trebinje" i tkaninu sa natpisom "Reći ću vam iz inata, još uvijek je srpska Sparta", sa namjerom da se u Hrvatsku vrate "sa trofejem" i iste zatim zapale.

Daljom policijskom istragom, utvrđeno je da su mladići koristila dva vozila, koja su iznajmili u Posušju i Čapljini. Sa jednim vozilom su pratili Trebinjca od koga su oduzeli ruksak, a sa drugim grupu Trebinjaca koja se kretala kroz centar grada.