prodaja stanova nekretnine trebinje.JPG

Prodaja stanova u Trebinju ponovo je uzela maha nakon što je pandemija virusa korona bila usporila tržište nekretnina, a kupce sada najviše interesuju stanovi do 60 metara kvadratnih.

Stambeno-poslovni objekti se grade na više lokacija u Trebinju, a cijena metra kvadratnog kreće se od 1.800 do 2.500 KM.

U preduzeću „MIS invest“ kažu za TrebinjeLive.info da izgradnju nisu obustavljali nijednog dana tokom pandemije virusa korona na svom gradilištu na lokaciji starog Novoteksta.

„Kupci su se tokom pandemije interesovali, tražili rezervacije, a prije desetak dana intenzivirala se i prodaja. Najviše je ljudi sa strane koji sada, kako nam kažu, žele da imaju svoj dom na jugu Srpske jer su za Trebinje čuli sve najbolje“, kaže nam vlasnik firme „MIS invest“ Stevo Stević.

Izgradnja njihovog objekta teče planiranom dinamikom, uveliko se gradi drugi sprat na obje lamele, koje treba da budu završene krajem iduće godine.

Stević navodi da radove izvode po najvišim građevinskim standardima, koji znače bezbjednost, udobnost i kvalitet, a da kupca imaju sa svih meridijana – od Kanade, Švjcarske, Francuske, Južnoafričke Republike, Kine do Srbije i Republike Srpske i Federacije BiH.

„Trenutna cijena metra kvadratnog kod nas je 2.200 KM“, naveo je Stević.

stanovi trebinje novogradnja (2).jpg

U agencijama za nekretnine navode da se tržište počelo vraćati u normalu, navodeći da domaći kupci, najčešće, traže stanove u starogradnji, ali da ima i onih koji se prilikom kupovine opredjeljuju za novogradnju.

„Novogradnju najčešće uzimaju oni koji žele da usele u stan o kome ne moraju da misle o bilo kakvim renoviranjima, ali i oni koji imaju mogućnost da taj stan kupe, odnodno podignu kredit“, navode u agencijama.

Raznovsnu ponudu nekretnina u Trebinju možete da pogledate na prvoj onlajn platformi za nekretnine – www.nekretninetrebinje.com.