darivanje-krvi-trebinje.jpg

Od 12 prijavljenih predstavnika sredstava informisanja sa područja Trebinja njih devet danas je dalo krv u okviru redovne godišnje akcije koju organizuje Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi sredstava informisanja.
Predsjednik Aktiva novinar Božidar Stajčić rekao je Srni da ovaj Aktiv broji 27 aktivnih članova, jedan je od najmanjih, ali je stalno aktivan.

"Ovo je naša redovna godišnja akcija, prva proljećna. Odziv je dobar, a ono što je najbitnije je da svake godine imamo po nekoga novog od naših mladih kolega", rekao je Stajčić.

Stajčić je rekao da će neki članovi ovog aktiva dragocjenu tečnost davati narednog petka, na Dan dobrovoljnih davalaca krvi.

"Trebinjski Aktiv predstavnika medija jedinstven je u Republici Srpskoj", naglasio je Stajčić.

Šef trebinjske Službe za transfuzijsku medicinu Dragan Šarenac rekao je da su novinari odlični kao dobrovoljni davaoci krvi.

"Već desetak godina organizujemo ove akcije, godišnje imamo po dvije ovakve. Ne samo da su novinari sjajni davaoci, nego su i naši odlični saradnici i zato je transfuzija u Hercegovini dobro razvijena", istakao je Šarenac.

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi sredstava informisanja jedan je od 23 aktiva dobrovoljnih davalaca na području grada Trebinja.