Ekologija djeca2.jpg

Tradicionalnom radnom akcijom uređenja grada, u kojoj su učestvoval nadležne službe, javna preduzeća i organizacije civilnog društva koju su organizovali Grad Trebinje i JU“Ekologija i bezbjednost“, obilježen je Međunarodni dan zaštite životne sredine.

Dok su stariji uređivali površine najjužnijeg grada Republike Srpske, u Dučićevoj ulici najmlađi su crtali na temu ekologije. Na taj način oni se od malih nogu edukuju da čuvaju svoju prirodu.

Grad Trebinje je i ove godine podijelio sadnice prolaznicima, građanima kako bi i na taj način doprinijeli ljepšem uređenju i ambijentu našeg grada.

Ekologija djeca3.jpg

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević je istakao da se Trebinje priključilo ovoj svjetskoj manifestaciji sa ciljem da se podigne ekološka svijest i ukaže na značaj očuvanja životne sredine.

„Naša sreća je da je kod većine stanovništva izgrađena ekološka svijest, ali je ovo još jedan način da se uključimo u akciju uređenja grada sa radnicima nadležnih službi i volonterima“, rekao je Milošević.

Prema riječima direktora Javne ustanove „Ekologija i bezbjednost“ Stevana Bekana ova akcija ima za cilj da naš grad nakon nekoliko mjeseci teškog perioda ponovo živi punim plućima.

„Da nije ekološka svijest naših sugrađana na visokom nivou ne bi grad bio ovako čist, jer oni dišu punim plućima i punim srcem za svoj grad. Ima još divljih deponija koje stvaraju pojedinci, ali generalno možemo da se zahvalimo svim Trebinjcima koji čuvaju i vole svoj grad“, rekao je Bekan.

Svjetski dan zaštite životne sredine obilježava se u svijetu 5. juna, a taj datum je odredila Generalna skupština jer se toga dana 1972. godine u Stokholmu održala“ Konferencija o zaštiti životne sredine“.

Ekologija djeca1.jpg