Ekonomski faks faks.jpg

Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu na tragu tradicije koju baštini od 1952. godine i osnivanja Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, više od dvije decenije nastoji da svojim studentima širi dvije perspektive. Prva se odnosi na obezbjeđenje teorijskih i praktičnih znanja koja će biti prepoznata na tržištu rada. Drugi horizont koji je važan za svakog studenta jeste mogućnost nastavka obrazovanja i usavršavanja.

Uzimajući u obzir ove činjenice napori su usmjereni na obezbjeđenje prepoznatljivosti kako od domaćih, tako i od međunarodnih institucija i poslovne zajednice. Od obnove rada u Republici Srpskoj 1993. godine našu diplomu je steklo 2153 ekonomista, 91 master, 147 magistara i 27 doktora ekonomskih nauka.

Ekonomski fakultet Pale upisuje studente na dva studijska programa prvog ciklusa studija (Ekonomija; Turizam i hotelijerstvo) i šest studijskih programa drugog ciklusa studija (Finansije; Poslovno upravljanje; Makroekonomija, reforme i biznis; Ekonomski razvoj BiH, Kvantitativna ekonomija, Turizam i hotelijerstvo).

Prijemni ispit za prvi ciklus studija se polaže kao Test opšteg znanja iz ekonomije za oba studijaka programa.Test će se sastojati od 25 pitanja i radiće se 60 minuta. Test na polaganju prijemnog ispita će sadržavati samo pitanja iz Informatora. Svako pitanje sadrži tri ili četiri ponuđena odgovora, od kojih je samo jedan tačan.Na pitanje se odgovara zaokruživanjem slova ispred odgovora, a dozvoljeno je zaokružiti samo jedan odgovor. Za svaki tačan odgovor dobija se 2 poena.

Kako bi što bolje priipremili prijemni ispit, za maturante su kreirani su e-testovi prilagođeni sa mobilni telefon, tablet i računar. Na taj način maturantima je omogućeno da se od kuće kavalitetno pripreme rješavajući e-testove koji sadrže tačne odgovore na pitanja koja će biti na prijemnom ispitu.

Prijemni ispit drugog ciklusa studija ima poseban test za svaki SP koji će se sastojati od 10 pitanja, a radiće se 60 minuta.

Sve informacije o upisu možete naći na interent stranici upis.ekofis.ues.rs.ba