hemijska-zastita-platana-trebinje.jpg

Iz A.D. „Komunalno“ Trebinje obavještavaju da će danas, sa početkom u 15.00 časova, obaviti hemijsku zaštita platana i kestena.

Hemijska zaštita platana će se obavljati prskanjem iz dizalice, pa se pozivaju vlasnici automobila, vlasnici ugostiteljskih objekata, prodavači robe na pijaci i drugi privatni poslodavci, posebno oni koji obavljaju djelatnost u ulicama Kralja Petra Prvog Oslobodica i Desanke Maksimović, na Trgu Slobode (pijaca) i Cvjetnom trgu (oko Njegoševog spomenika), u ulicama Jovana Dučića, Vuka Kradžića, Njegoševoj, ulici Herceg Stjepana Kosače (kod „Marketa 99“), Obali Luke Vukalovića, kod stare željezničke stanice, u naselju Mokri dolovi i na Petral trgu, Lastvanskoj ulici, ulici majora Tepića, ulici Stepe Stepanovića i Cerskoj  - da u vremenu prskanja platana uklone automobile, da ne postavljaju stolove, tende i druge pokretne objekate ispred svojih objekata, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica i da se nesmetano obavi neophodna zaštita platana.

Tretiranje kestena će se obaviti ekološki prihvatljivim insekticidom, pa se pozivaju vlasnici pčela da ne puštaju pčele.