Rodoljub draskovic.jpg

Predsjednik koncerna "Svislajon Takovo" Rodoljub Drašković rekao je danas da mu ne pada na pamet da prilazi ni pozicionom ni opozicionom bloku u Republici Srpskoj, jer se Hercegovački narodni pokret u potpunosti razlikuje po idejama i razmišljanjima od onoga što oni zastupaju.

“Ja vodim Hercegovački narodni pokret koji se razlikuje po svom shvatanju društvene stvarnosti i od pozicije i opozicije i to podrazumijeva da nema nikakve koalicije”, rekao je Drašković za Herceg televiziju, komentarišući navode predsjednika SDS-a Mirka Šarovića o zajedničkom opozicionom djelovanju.

On je dodao da je ušao u politiku kako bi bio lider i obezbijedio narodu bolje uslove za život i rad i da ne namjerava da se prikloni nikom, niti da se bori za interese opozicije.

“Sa narodom idem da tom istom narodu obezbijedim bolji život u Hercegovini, da vraćam mladost u Hercegovinu, da nastavim izgradnju Hercegovine i da obezbijedim trajno bolji život na ovim prostorima”, kazao je Drašković.

Objasnio je da on ne može da bude kandidat za gradonačelnika, jer on lično vodi Hercegovački narodni pokret-Rodoljub Drašković.

Dodao je da neće biti nikakve trgovine i da ima dosta mladih i kvalitetnih ljudi koji hoće da se priključe Hercegovačkom narodnom pokretu u kome su prepoznali prave vrijednosti.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović juče je tvrdio da će dio opozicione koalicije u Trebinju i Hercegovini biti i Hercegovački narodni pokret-Rodoljub Drašković, te da je sa Draškovićem razgovarao o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Trebinja.