tadija dobranic.jpg

Tadija Dobranić  je đak  generacije Tehničke škole (smjer elektrotehničar računarstva) u Trebinju. Za njega je to velika čast i uspjeh, jer je nastavio kontinuitet iz osnovne škole u Berkovićima, gdje je, takođe, bio, đak generacije.

“U Tehničkoj školi je bila veća konkurencija, više đaka i biti najbolji među njima je velika stvar. Ovo mi daje motivaciju za fakultet i dalje obrazovanje u mom životu”, rekao je Tadija.

Tokom srednjoškolskog obrazovanja stanovao je u Domu učenika u Trebinju i skoro svaki vikend odlazio je u Berkoviće da pomaže svojim roditeljima koji se bave poljoprivredom i stočarstvom. To mu je davalo snagu i volju da tokom radnih dana u školi sluša na časovima, bude aktivan, a nakon toga u sobi čita i uči.

“Nije mala stvar bilo otići od kuće, stanovati u domu, ali sam naučio i vidio mnoge stvari koje će mi koristiti. Kontakt sa drugovima i prijateljima koje sam stekao tokom ove četiri godine nastojaću da održim i u  budućnosti”, iskren je Tadija.

Bavi se sportom i mnogo čita edukativne sadržaje na internetu nevezano da li je za tehnologiju, automobile ili nešto treće. Na taj način čitanjem proširuje svoje znanje, a veliki je fan automobila.

“Čitam naše i strane magazine o automobilima, omiljena marka mi je Mercedes, a omiljeni modeli Mercedes w201 i Mercedes w464 G63. Želja mi je da jednog dana kada budem imao sredstava skupim finu kolekciju raznih automobila (old tajmera)”, priča Dobranić.

Voli da radi na računarima, bavi se programiranjem i zato je upisao Tehničku školu smjer elektrotehničar-računarstva, a nastaviće i dalje tim pravcem. Planira da upiše Elektrotehnički fakultet smjer računarstvo-informatika  u Banjaluci.