Maturanti muzicka skola.jpg

Osma generacija Srednje muzičke škole koja je završila četvrti razred okupila se da zajedničkim druženjem i fotografisanjem zvanično završe svoje školske obaveze.

Šestoro maturanata - Marija Mišeljić, Anastasija Škorić, Miloš Gerun, Aleksandar Vulić, Aleksandar Miš i Danijel Pejanović su sa osmijehom i radošću primali čestitke svojih drugara, ali osjećala se i sjeta jer je završen jedan lijep period u njihovom životu.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić rekla je da jedan maturant završava na instrumentalnom odsjeku, a pet na teoretskom.

"Dva učenika su planirala da upišu Akademiju za dizajn zvuka i teoretski odsjek-solo pjevanje. Nadam se da će uspješno položiti prijemni jer su tokom školovanja bili dobri učenici", istakla je Babić.

Maturant Danijel Pejanović koji je završio instrumentalni odsjek viole pričao o godinama provedenim u Muzičkoj školi.

"Od kada znam za sebe pohađam Muzičku školu i drago mi je što sam dio ove priče. Neću nastaviti dalje sa muzikom, a violu ću i dalje svirati jer će ona ostati sastavni dio moga života", rekao je Pejanović.

Maturanti su nam za kraj poručili: "Zahvaljujući muzici stekli smo nove prijatelje, pomogla nam je u odrastanju i uticala da budemo dobri ljudi. Zato i služi muzika".