anja ducic.jpg

Anja Dučić je đak generacije trebinjske gimnazije „Jovan Dučić“ u školskoj 2019/2020. godini. Za nju je ovo posebna čast  jer je na najljepši način krunisano njeno srednjoškolsko obrazovanje.

„Ovaj period će mi ostati u pamćenju kao jedan od najljepših perioda u mom životu. Četiri godine su prošle brzo, a prijateljstva koja smo ostvarili u ovom periodu ostaće za čitav život“, kaže Anja.

Anja je tokom svog obrazovanja paralelno išla u dvije škole. Osim Gimnazije završila je i Srednju muzičku školu svirajući violinu. Velika ljubav prema muzici i nauci omogućila joj je da dobro rasporedi svoje vrijeme i da uvijek ima vremena za društvo, izlaske i sve ono što čini sastavni dio života mladog čovjeka.

„Išla sam na mnogobrojna takmičenja iz matematike, fizike i violine i osvojila mnoge nagrade. Osim nagrada i priznanja sticala sam i iskustva koje će mi dobro doći u daljem školovanju i životu“, iskrena je Anja, koja je imala pet samostalnih koncertata.

Nije joj bilo jednostavno odlučiti šta će da upiše jer su je uvijek, sa jedne strane, privlačile prirodne nauke, a sa druge - muzika-violina. Prema njenim riječima ove dvije stvari su povezane jer u osnovi  zahtijevaju razumijevanje, razmišljanje i zaključivanje.

„Odlučila sam se da upišem Elektrotehnički fakultet u Novom Sadu, smjer računarstvo i automatika, a pored toga svakako ću se nastaviti baviti violinom i usavršavati koliko mi to obaveze na fakultetu dozvole“, sa osmijehom priča Anja.

Za profesore u Gimnaziji Anja ima samo riječi hvale jer su se trudili da prenesu svoje znanje na učenike, ali isto tako svojim ponašanjem su se trudili da ih nauče kako postati pravi, iskren i pošten čovjek.

Najbolji učenik Gimnazije se zahvaljuje razrednom starješini Radmili Mitrić koja je svima bila velika podrška i sa puno ljubavi borila se za učenike.

Žao joj je što su posljednja dva mjeseca proveli uz računare i video pozive.

„Tužno  je što nismo imali pravo zajedničko matursko veče i da podijelimo uspomene iz školskih klupa, ali vjerujem da ćemo to nadoknaditi kroz dalja druženja i viđanja. Svojoj generaciji želim puno uspjeha u daljim izazovima koji nas čekaju“, poručila je Anja.