stevan katic herceg novi.jpg

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić osudio je odluku Vlade Crne Gore o selektivnom otvaranju granica, po kojoj je i dalje zabranjen ulazak u Crnu Goru građanima Republike Srbije, Republike Srpske i BiH, koja za cilj ima produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori.

Katić je istakao da smatra da je ova odluka već napravila štetu ne samo Herceg Novom, nego cijelom primorju.

"Herceg Novi, ali i svi gradovi primorja čija je osnovna djelatnost turizam, već trpe posljedice nepromišljenih i tendencioznih poteza Vlade Crne Gore. Ovakva odluka ima za za cilj da isprovcira građane susjednih zemalja, iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija zavisi od saradnje sa tim državama", kaže Katić.

On je rekao da, s obzirom na strahovito negativne reakcije u bratskim i prijateljskim državama, iz kojih je najveći broj turista koji dolaze u Herceg Novi, smatra da se radi o ishitrenom potezu podgoričke vlasti.

"Pitanje za Vladu Crne Gore je gdje je logika u tome da organizovano šalju crnogorske studente u Srbiju, ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbjedna, a da u isto vrijeme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru", poručio je Katić.

On je pozvao sve ljude iz Srbije, Republike Srpske i BiH da ne nasijedaju na ovakve provokacije zvanične državne vlasti u Crnoj Gori.

"Kao i mnogo puta do sada, potezi Vlade Crne Gore ne oslikavaju ni volju ni potrebe većine građana. U Herceg Novi ste uvijek dobro došli", poručio je predsjednik Katić.