policija-tuzilastvo-trebinje.jpg

Radnik Rudnika i termoelektrane "Gacko" čiji su inicijali D.D. osumnjičen je za krivično djelo prevara u službi, potvrđeno je za TrebinjeLive.info u Policijskoj upravi Trebinje.

Protiv ovog lica je predat izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u našem gradu.

Prema nezvaničnim saznanjima, ovo lice je osumnjičeno da je nabavljalo lažne račune za spavanja u hotelu, zatim ista donosilo u preduzeće i naplaćivalo ih.

Osumnjičen je da je račune nabavljao kod trebinjskog profesora likovne kulture Vukašina Vula Papovića.

Trebinjska policija je ranije predala izvještaje tužilaštvu protiv 25 lica. Među njima, našao se i visokopozicionirani kadar bilećkog SNSD-a, nekadašnji predsjednik Skupštine opštine Bileća, aktuelni odbornik u ovoj skupštini i finansijski direktor HET-a Ljubo Vuković.

Na listi osumnjičenih je i viskopozicionirani član trebinjskog SNSD-a i pravnik u HET-u Maja Kolak.

U trebinjskom tužilaštvu potvrđeno je da nijedna istraga u ovom slučaju nije obustavljena.

Osim Vukovića, na listi optuženih nema više nijednog direktora, iako je poznato da su u aferu sa falsifikovanim računima umiješani i brojni sadašnji i nekadašnji prvi ljudi skoro svih elektroenergetskih preduzeća u Hercegovini, te bivši narodni poslanici iz naše regije koji su na taj način falsifikovanim računima pravdali lažna spavanja i putovanja.

Na listi Papovićevih klijenata nalaze se aktuelni ministri u Vladi Republike Srpske, ali protiv njih za sada nisu podnesene krivične prijave.

Slučaj "Papović" aktuelan je od februara 2018. godine, kada su pripadnici trebinjske policije, zbog prijetnji tadašnjem direktoru RiTE "Gacko" Bošku Kozomari, uhapsili penzionisanog profesora likovnog Vukašina Vula Papovića.

Pretresom njegovog stana inspektori su došli do zanimljivih detalja, između ostalog, otkrili su da se godinama unazad bavio falsifikovanjem.

Slučaj je ubrzo preuzela Uprava kriminalističke policije MUP-a Srpske.

Papović je, kako je tada rečeno, uz lažne račune izdavao i diplome i putne naloge.

U Papovićevom stanu, prilikom pretresa, pronađeni su, između ostalog, pečat Elektroprivrede Republike Srpske, Gimnazije "Jovan Dučić", Srednje tehničke škole Trebinje, te jedan crveni pečat sa natpisom "M", pet plavih pečata „Junajted ofis“ sa natpisima „Slavija“, „Garni“, „Bijeljina“,“Novi Sad“...