ramazanski bajram trebinje.jpg

U Osman-pašinoj džamiji u trebinjskom Starom gradu jutros je klanjan bajram-namaz povodom praznika Ramazanskog bajrama koga proslavljaju vjernici islamske vjeroispovijesti.

Bajram je okupljenim vjernicima čestitao glavni trebinjski imam hafiz Sadik ef. Fazlagić, koji je poručio da je sve stečeno tokom mjeseca Ramazana trajne vrijednosti.

"Ramazanski bajram nam dolazi nakon 30 dana posta i odricanja od svega onoga što ga kvari od zore do zalaska Sunca. Mjesec Ramazan nas je učio da su sve vrijednosti i dobrote, koje smo stekli tokom njegovog trajanja, trajne vrijednosti koje treba da pokušamo da prenesemo u našu svakodnevicu", istakao je ef. Fazlagić.

On je naglasio da Ramazan uči da su svi ljudi jednaki pred Bogom i da se, kao takvi, jedni prema drugima trebamo i ponašati.

"U tom smislu, u svoje lično ime i u ime Izvršnog odbora Medžlisa islamske zajednice Trebinje, svim Trebinjcima i Trebinjkama, svim muslimanima i muslimankama, čestitam hairli i mubarek bajramske dane, da ih provedu u zdravlju i rahatluku u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija, moleći dragog Boga da primi od nas naš post, naše namaze, naša dobra djela koja smo učinili u ovom mubarek mjesecu. Bajram Šerif mubarek olsun!", poručio je ef. Fazlagić.

Svim građanima Trebinja islamske vjeroispovijesti i Mežlisu islamske zajednice u našem gradu, Ramazanski bajram čestitali su i predstavnici grada - gradonačelnik Mirko Ćurić, njegov zamjenik Slađana Skočajić, predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak i potpredsjednik Skupštine Mijat Šarović.