vukanovic tamindzija.jpg

Narodni poslanici iz Hercegovine Nebojša Vukanović iz kluba SDS-a i Ilija Tamindžija iz SNSD-a natjerali su danas potpredsjednika Narodne skupštine RS Sonju Karadžić Jovičević da da petominutnu pauzu jer je zbog njihovih međusobnih rasprava bilo nemoguće organizovati normalan rad ovog zakonodavnog tijela.

Vukanović je u ime kluba govorio oko 12 minuta i iznio čitav niz optužbi na vladajuću koaliciju, ali i ukazao na, kako je rekao, brojne propuste i nedopustive radnje.

Tako je Vukanović govorio o diktatorskom odnosu koji je, kako je rekao, u modernom svijetu doživio krah već iza Prvog svjetskog rata, te napomenuo tri važna postulata kneza Mihaila Obrenovića koja i danas mogu biti okosnica modernim demokratskim državama.

Osvrnuo se Vukanović i na izgradnju zatvorenog bazena u Trebinju i Tamindžijine putne troškove, za koje mu još uvijek, kako je rekao, nije dostavljen odgovor od nadležnih iz Narodne skupštine.

Tamindžija mu nije ostao dužan pa je Vukanoviću poručio da će tokom "drugog poluvremena" objaviti ko ga finansira, kako bi građani vidjeli za koga, navodno, radi.

Poručio mu je da je sanaciju krova zatvorenog bazena, koga je uništio vjetar, finansirao izvođač radova. Rekao je da Vukanović neće da govori o izgradnji tunela od 12,5 kilometara koji treba da bude probijen, a čiju izgradnju, takođe, finansira HET.

Tamindžija je Vukanovićev blog nazvao neprimjerenim izrazom, zbog čega je Vukanović prijavio povredu poslovnika. 

A nakon što je Karadžićeva u više navrata opomenula i Vukanovića i Tamindžiju zbog rasprave koja je vodila u nedogled, dala je pauzu od pet minuta.

Skupština je nakon pauze nastavljena.