trebinjelive-novinari.jpg

Portal TrebinjeLive.info dužan je da obavijesti javnost Trebinja i istočne Hercegovine, više od 45.000 svakodnevnih čitalaca, da duže od tri mjeseca trpi velike pritiske od pojedinaca iz političkih krugova vlasti da ukine mogućnost komentarisanja čitalaca.

Već 90 dana pojedinci su našli za shodno da direktno ili indirektno traže da se ukinu komentari, pa čak daju i prijedloge šta bi trebalo da se radi, ugrožavajući na taj način slobodu govora i miješajući se u uredničku politiku portala.

Veliki pritisak na portal TrebinjeLive.info prisutan je iz dijela političkih krugova okupljenih oko SNSD-a, koji pokušavaju da ukinu slobodu govora u Hercegovini svojim dobro uhodanim "metodama".

Međutim, poručujemo im da neće uspjeti bez obzira na njihova zastrašivanja opomenama pred tužbu!

Posljednji u nizu pokušaja da se, tobože, zaustavi takozvana klevetnička kampanja u komentarima, stigla je rano jutros na adresu portala TrebinjeLive.info od jednog trebinjskog advokata.

Riječ je o advokatu koji zastupa četvoro lica, radnika i rukovodilaca u Hidroelektrana na Trebišnjici, koji traže da se ukloni komentar u kome su oni navedeni kao lica koja su vršila određene neprimjerene radnje.

Portal TrebinjeLive.info je ovu opomenu pred tužbu shvatio kao pokušaj zastrašivanja. Međutim, još jednom im poručujemo da u svojoj namjeri neće uspjeti!

Ovo nam je samo dodatni motiv za rad i nove tekstove, vjerujemo, na obostrano zadovoljstvo.