studenti.jpg

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas da su visokoškolske ustanove dužne da organizuju pet ispitnih rokova u osam termina od 1. juna do 30. oktobra

Rajčević je naveo da je riječ o apriliskom, junsko-julskom, avgustovskom, septembarskom i oktobarskom roku za akademsku 2019-2020. godinu.

"Aprilski rok podrazumijeva jedan termin, junsko-julski dva, avgustovski jedan, septembarski dva i oktobarski dva termina. Ispite mogu polagati aposolventi i studenti koji studiraju u skladu sa Zakonom o univerzitetu", rekao je novinarima Rajčević, nakon sjednice Vlade Republike Srpske.

On je naglasio da su visokoškolske ustanove dužne da se pridržavaju mjera i preporuka Instituta za javno zdravstvo i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. 

Rajčević je pojasnio da će ukoliko odgovorni nastavnik ne bude mogao prisustvovati ispitu (gostujući profesori), studentima biti omogućeno polaganje ispita pismenim putem.