policija narod crna gora (2).jpg

Nakon što je režim sramno utamničio vladiku Joanikija i sveštenike SPC, narod je izašao na ulice da izrazi svoje nezadovoljstvo i pošalje poruku režimu – dosta je!

Sve je počelo blokadom puta Andrijevica – Berane. Vasojevići su na ovaj način protestovali zbog privođenja vladike i sveštenika. Mirnu blokadu puta razbila je „junačka policija“ bacajući suzavac na građane. Među okupljenim građanima bilo je djece.

U Nikšiću su građani bili okupljeni ispred Centra bezbjednosti gdje su glasno poručili policiji šta misle o njihovom postupanju prema vladici i sveštenicima. Nakon dobijanja naređenja, pripadnici policije su krenuli u obračun sa okupljnima – bačeni su suzavci i krenulo je prebijanje od strane policije. U ovakvom „pohodu“ nisu zaobiđena ni djeca.

policija narod crna gora (1).jpg

U Pljevljima je policija bacala šok bombe i suzavac na okupljene građane, a nakon toga krenula u brutalnu akciju prebijanja slobodnog naroda. Povrijeđena su djeca, žene, a poseban pečat „junačenju policije“ daje snimak na koje se vidi deset policajaca kako brutalno tuku mladića na pljevaljskim ulicama.

U Beranama je vjerni narod zatvorio policiju u CB! Više od hiljadu okupljenih pjevalo je i skandiralo u znak podrške vladici i sveštenstvu, ali su na taj način poslali i poruku policiji da je njihova obaveza da čuvaju narod, a ne režim.

U Budvi se vjerujući narod okupio i šetao kroz grad uzvikujući „Ustala je Crna Gora, Svetinja se braniti mora!“ Jasna poruka režimu da ne pristaju na otimanje svetinja po Crnoj Gori i na policijsku torturu nad vladikama, sveštenstvom i monaštvom i vjernicima SPC.