Milos lucic.jpg

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara BiH dala je danas preporuke za potvrđivanje imenovanja Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara i Nedeljka Jovića za poziciju zamjenika ministra bezbjednosti.

No, na ovoj sjednici članovi komisije imali su priliku od obojice kandidata čuti nešto nesvakidašnje, prenosi Klix.

Tako je, naime, Lučić kojeg na funkciju ministra za ljudska prava BiH delegira DNS, odgovarajući na pitanje zašto mu je za četverogodišnju srednju školu trebalo pet godina, izjavio da je ponavljao četvrti razred jer je imao problem s jednim profesorom.

Na upit, zbog čega mu ja za okončanje fakulteta trebalo 12 godina rekao je da je pokušao tokom studija graditi bankarsku karijeru, te je nakon toga otišao u Banjaluku gdje je “sve ispite napolagao”.

Zanimljivu izjavu imao je i Jović kojeg je na funkciju zamjenika ministra bebjednosti delegirala Socijalistička partija. On je, naime, na upit kako namjerava riješiti migrantsku krizu izjavio:

– Da, razmišljao sam o tome. Potrebno je smanjiti broj ulazaka migranata u BiH, a povećati broj izlazaka migranata iz BiH – zaključio je Jović.