pripreme ugostitelji trebinje 2020 (6).jpg

Trebinjski ugostitelji uveliko se pripremaju za otvaranje svojih objekata poslije 55 dana, koliko su bili zatvoreni zbog preventivnih mjera uslijed novog virusa korona.

Čisti se unutrašnjoj objekata, uređuju se ljetne bašte, a radnici se pripremaju i za rad po novim pravilima.

Većina ugostitelja je postavila stolove u ljetne bašte po propisima od dva metra razmaka između dva stola, te tri stolice koliko je dozvoljelo da sjedi ljudi za jednim stolom.

pripreme ugostitelji trebinje 2020 (7).jpg

Radno vrijeme ugostitelja je od 7.00 časova, a mogu da rade do vremena kojim se ne ugrožava policijski čas, koji počinje u 22.00 časa. U prevodu, radnici objekta i gosti moraju da stignu svojim kućama najkasnije do 22.00 časa

Za sjedanje u objektu neophodni su maska i rukavice, a u baštama samo maska.

Piće i hranu treba platiti na mjestu koje je odvojeno od mjesta za izdavanje/preuzimanja narudžbe: jedna osoba preuzima narudžbu i naplaćuje, a druga izdaje naručeno. Ukoliko to nije moguće organizovati, zaposleni moraju obavezno između naplate i izdavanja narudžbe dezinfikovati ruke i pult na kome se vrši istovremeno naplata i izdavanje narudžbe.

pripreme ugostitelji trebinje 2020 (3).jpg

Obavezna je i dezinfekcija stolova poslije odlaska svakog gosta, a dezinfekcija prostora, površina i sanitarnih čvorova najmanje dva puta dnevno, po potrebi i češće.

Ugostitelji, ali gosti, treba da se pridržavaju i čitavog niza drugih mjera koje je propisao Institut za javno zdravlje Republike Srpske.

Nadležni su najavili pooštrene kontrole sprovođenja mjera.

Sa radom će od sutra početi i frizerski saloni, stomatološke ordinacije, fitnes centri...

pripreme ugostitelji trebinje 2020 (1).jpg

pripreme ugostitelji trebinje 2020 (2).jpg

pripreme ugostitelji trebinje 2020 (5).jpg

pripreme ugostitelji trebinje 2020 (4).jpg