18 rodjendan.jpg

Jedna mlada Hercegovka je u regionalnom karantinu u Trebinju proslavila punoljetstvo, a svi oni koji su tada boravili u karantinu potrudili su se da joj prirede bilo kakvo slavlje, pa su, preko medicinskog osoblja koje se o njima brinulo, naručili i rođendansku tortu.

Djevojka ima i sestru blizankinju, ali je ona, budući da je bila negativna, punoljetstvo slavila kod kuće, a sestra pozitivna na COVID 19 u karantinu.

"Svi mi smo se složili da je potrebno da im barem naručimo tortu, pa smo to i učinili  preko medicinskog osoblja sa kojim smo i imali jedinu komunikaciju, a kada je torta stigla i mi je htjeli platiti, kazali su nam samo da ne treba ništa i da je to u redu“, ispričala je za "Nezavisne" jedna od žena koja je tada boravila u karantinu.

A da nije lako proslaviti punoljetstvo na taj način potvrdio je i gradonačelnik Mirko Ćurić koji je izrazio divljenje i prema djevojci i prema njenim roditeljima, ali i prema svima koji su svoj i karantin svoje djece prihvatili kao zalog za zdravlje cijelog grada.

"Vjerujte da to nije nimalo lako, ni za tu osobu, ni za roditelje, kada se slavi 18 godina u karantinskim uslovima, ali su sve ispoštovali, pa je jedna sestra bliznakinja kući slavila rođendan jer je bila negativna, a druga u karantinu", napomenuo je Ćurić.