akcja uredjenja grada2.jpg

U Trebinju je danas organizovana velika akcija uređenja grada u kojoj su učestvovali radnici Komunalnog reduzeća, vatrogasna društva, radnici Javne ustanove „Ekologija i bezbjednost“, civilna zaštita HET-a, službenici javnih preduzeća, ustanova, svih škola, vrtića i udruženja građana.

Od ranog jutra uklanjale su se divlje deponije, a akcija će biti nastavljena i narednih dana, kazao je načelnik Štaba za vanredne sitacije Grada Trebinja Stevan Bekan.

„U proteklih  dva mjeseca službe našeg grada bile su posvećene sprečavanju pojave i širenja virusa korona, a ove godine nismo pozivali građane da nam se priključe u većem broju. Akcijom želimo da generalno uredimo naš grad i ovo je samo početak, a poseban problem nam predstavljaju nelegalne deponije, koje su u posljednje vrijeme nastale na širem području grada“, kazao je Bekan.

Rukovodilac operativnih poslova preduzeća „Komunalno“ Milan Mandrapa istakao je da radnici ovog preduzeća rade na čišćenju trave i niskog rastinja na lokacijama koje nisu obuhvaćene redovnim održavanjem.

akcja uredjenja grada3.jpg

On je istakao da je obezbijeđen besplatan odvoz prikupljenog komunalnog i kabastog otpada.

„Cilj koji je postavljen ostvarićemo kroz čišćenje i uređenje javnih površina, uređenja obale rijeke Trebišnjice, putnih komunikacija, dječijih igrališta, izletišta, uklanjanja nelegalnih deponija. Takođe, čiste se i prilazi gradu, a taj posao će biti završen tokom dana“,rekao je Mandrapa.

U današnjoj akciji učestvuju i članovi Planinarskog društva „Vučji zub“ iz Trebinja. Oni su od početka pandemije novog virusa korona na terenu i uređuju staze, koje su, kako kaže predsjednik ovog društva Igor Škero, ovog proljeća zatrpane raznim otpadom.

„Mi konstantno radimo na čišćenju svih staza i nećemo prestati dok sve ovo ne prođe. Sve staze su veoma posjećene u posljednje vrijeme, ali se povećala i količina smeća, koje u prirodi ostavljaju neodgovorni građani“, kazao je Škero.

On je apelovao na građane da se suzdrže od nelegalnog odlaganja otpada, kako ova odlagališta ne bi kvarila kompletnu sliku grada.

akcja uredjenja grada1.jpg

akcja uredjenja grada4.jpg