Bodiroga petrovic.jpg

Život je nepredvidiv i često piše romane kakvi se ne mogu zamisli. Jedna od takvih priča je i ona koju je devedesetih godina prošlog vijeka objavio španski "Mundo Deportivo", a koja je dokazala da su proslavljeni košarkaši Dejan Bodiroga i Dražen i Aleksandar Petrović bliski, drugi rođaci.

Naime, Jovan Petrović, deda Aleksandra i Dražena Petrovića, i Gospava Petrović, baka Dejana i Željka Bodiroge, bili su rođeni brat i sestra, porijeklom sa Trebinjskih brda!

Jovanov sin istog imena otišao je iz Trebinja kao službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Jugoslavije u Šibenik gdje je bio poznatiji kao Jole, a gdje je sreo Biserku i oženio se njome.

U braku su rođeni Aco i Dražen, i otuda njihova veza sa Hrvatskom.

Gospava Petrović je po udaji postala Gospava Bodiroga, a njen sin Vaso, jedno od njene sedmoro djece, bio je otac Željka i Dejana Bodiroge.

Priču je sportskom novinaru i publicisti Vladimiru Stankoviću potvrdio Dejan Bodiroge koji je ispričao da je kao kadetski reprezentativac na nekim pripremama u Zagrebu upoznao Dražena Petrovića, dok je ovaj igrao u Ciboni, ali tada nije znao da su rođaci.

Život je htio da iz rodnog Trebinja Jovan Petrović krene ka Šibeniku u Hrvatskoj, a Gospava Petrović ka Srbiji, odnosno Vojvodini, još preciznije Banatu. Dejan Bodiroga je kasnije od roditelja čuo priču o srodstvu sa Petrovićima, ali nisu imali kontakte.

U Realu je igralo više braće, najpoznatiji su bili Fernando i Antonio Martin, ali dva rođaka košarkaške klase kakvu su imali Dražen Petrović i Dejan Bodiroga Real sigurno nije imao. Da kuriozitet bude veći, jedan je igrao za Hrvatsku, drugi za Srbiju. Obojica za Jugoslaviju.

Ovu priču je u nedavnom razgovoru za Kurir potvrdila i Biserka, majka braće Petrović, koja je istakla da njen suprug Jole i dalje ima rođake u Zrenjaninu (Kleku, prim. aut) i Zemunu.