tropic trebinje.jpg

Rukovodstvo "Tropika" za najmanje pet radnika u njihovim marketima u Trebinju nije produžilo ugovore o radu, zbog čega su ovi radnici u jeku pandemije virusa korona završili na ulici, nezvanično saznaje portal TrebinjeLive.info.

Prema saznanjima do kojih smo došli, iako je ranije radnicima govoreno da neće biti otpuštanja, nažalost, njih najmanje pet više ne radi u prodajnim objektima "Tropik" u Trebinju.

Ovim neproduživanjem ugovora, rukovodstvo "Tropika" nije poslušalo savjete Vlade RS da se svi radnici zadrže i da se ne ostavljaju bez egzistencije.

"Tropik" je početkom aprila objavio video u kome se zahvaljuje radnicima, ističući da su ponosni na njihovo zalagnje koje svima mnogi znači. Međutim, u istom mjesecu najmanje pet radnika u Trebinju završilo je na ulici.

TrebinjeLive.info poziva sve radnike koji su, uslijed pandemije virusa korona, ostali bez posla na području Trebinja da nam se jave kako bi javnost saznala za njihovu priču, ali i neodgovorno ponašanje pojedinih poslodavaca u vremenu kada se, maltene, svaka radnička porodica bori za golu egzistenciju.