Oprema nevesinje.jpg

Zahvaljujući srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, Bolnici "Mihajlo Labalo" u Nevesinju dopremljena je laboratorijska oprema, vrijedna 25.000 KM. Ova oprema omogućiće adekvatno praćenje stanja pacijenata, koji su zavisni od respiratora.

Opremu, koja je danas isporučena, Bolnica u Nevesinju do sada nije imala. Medicinsko osoblje sada će na lakši način pratiti zdravstveno stanje najtežih pacijenata, od čega će zavisiti određivanje terapije. Iz nevesinjske Bolnice su potvrdili da je reagovanje iz kabineta Milorada Dodika bilo pravovremeno.

Direktor Bolnice, Velibor Milivijević, pojasnio da je oprema koju su dobili - gasni analizator i imunohemijski PSR analizator - bila prijeko potrebna bolnici i da su se do sada bez nje snalazili tako što su tražili pomoć od kolega iz Trebinja i Mostara.

- Sa ovom opremom naša bolnica je osposobljena i za liječenje oboljelih od virusa korona ukoliko to bude zahtijevala epidemiološka situacija - naglasio je Milivojević.

On je zahvalio Dodiku i kabinetu na ovoj opremi i rekao da je ovo samo jedan od dokaza da cijelo rukovodstvo Republike Srpske vodi računa o svim zdravstvenim ustanovama.

Milivojević je potvrdio da Bolnica u Nevesinju ima dva respiratora, a plan je da u narednoj fazi opremanja posjeduje pet.

U slučaju da se situacija u vezi s virusom korona pogorša, Bolnica je pripremila adekvatan prostor za zbrinjavanje pacijenata.

- Samo prije nekoliko dana srpski član Predsjedništva BiH se zainteresovao šta je to što je nama najpotrebnije i evo već danas ova vrijedna donacija je ovdje - rekao je Milivojević novinarima u Nevesinju.