alen seranic.jpg

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da je obaviješten o propustu koji se desio u Studentskom centru “Nikola Tesla”.

Naime, kako je Srpskainfo ekskluzivno objavila, šestoro državljana Republike Srpske, koji su juče pod pratnjom policije doputovali u Banjaluku kako bi bili smješteni u karantin u Srednjoškolskom domu, greškom je prebačeno u Studentski centar „Nikola Tesla“, među pacijente zaražene korona virusom.

– Tražio sam odmah izvještaj zdravstvenih službi. Žao mi je što se ovo desilo i izvinjavam se tim osobama i njihovim porodicama. Samo jedna osoba je ušla u Studentski centar, odnosno u takozvani crvenu zonu, a ostali su se zadržali u prizemlju. Brzo se uvidjelo da je došlo do greške i brzo su prebačeni u centar “Zaštiti me”. Tamo su epidemiološki pregledani su, dezinfikovana je njihova odjeća. Oni su vrlo uznemireni, što je razumljivo. Predviđeno je da budu testirani 3. maja. Očekujem da svi u lancu preuzmu odgovornost za ovaj propust –  rekao je ministar Šeranić.