Studentski centar banjaluka.jpg

Državljani Republike Srpske, njih šestoro, koji su juče pod pratnjom policije doputovali u Banjaluku kako bi bili smješteni u karantin u Srednjoškolskom domu, greškom je prebačeno u Studentski centar „Nikola Tesla“, među pacijente zaražene korona virusom, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Katastrofalan propust doveo je do pravog rata riječima unutar nadležnih službi, koje su odgovornost prebacivale jedna na drugu i na kraju pokušale da zataškaju slučaj.

Zaključak bi bio da apsolutno niko nije odgovoran za sporni smještaj, pa su, ako je suditi prema odnosu nadležnih, građani sami odgovorni za ono kroz šta su prošli i trenutno prolaze.

Ćutanje nadležnih

Zvaničnih saopštenja, niti bilo kakvih drugih informacija o ovom slučaju nije bilo.

Sve se, naravno, vodi pod rubrikom “dešava se”, pa vjerovatno nije ni bitno, ali javnost ima pravo da zna.

S druge strane, nakon upita Srpskainfo, svi su danas bili odlično informisani o ovom slučaju, i predstavnici Civilne zaštite i policija.

Za očekivati je da će priče ipak uspjeti usaglasiti kada sve detalje o ovom slučaju objavimo u javnosti.

Nećete mi valjda sad uzeti hljeb iz usta – glasio je jedan od komentara nadležnih nakon našeg poziva.

Policijska pratnja

Srpskainfo je došla do informacije da je petoro građana sa graničnog prelaza Gradiška, te jedan iz Šamca, nakon uobičajenih procedura koje, između ostalih, podrazumijevaju pregled zdravstveno-sanitarnog inspektora, upućeno juče u jutarnjim časovima pod policijskom pratnjom u karantin u Banjaluku.

Pratnju je organizovala Policijska uprava Banjaluka.

 

Međutim, po dolasku u Banjaluku, umjesto u Srednjoškolski dom, šestoro građana odvedeno je u Studentski centar “Nikola Tesla” i tu nastaje prava katastrofa.

Na ulazu nije bilo policajca koji obezbjeđuje karantin, a oni koji su bili unutra nisu gotovo ni pogledali “goste”. Mahnuli su im da idu na treći sprat, gdje navodno nema nikoga – objasnio je odlično obaviješteni sagovornik Srpskainfo.

No, na trećem spratu itekako je bilo nekoga, i to više zaraženih pacijenata, među koje su smjestili i šestoro novih!

Strah od tužbi

Kada su nadležni shvatili grešku, svih šestoro građana je smješteno u JU Centar “Zaštiti me”, i to u izolovane sobe.

Kako bi smirili šokirane građane, službe su im, kako je potvrđeno, poslale čak i psihijatra!?

Ovo je učinjeno iz straha da ne dođe do eventualnih tužbi.

Zbog nezapamćenih propusta, nakon svega je uslijedila žestoka rasprava “odgovornih”, a jedno od pitanja bilo je i kako sve zataškati da ne bi dospjelo u medije.