rasad paradajz.jpg

Trebinjski Agrarni fond završio je podjelu rasada paprike i paradajza koji su proizveli u sopstvenom rasadniku, a koji je ovom prilikom dobilo 152 Trebinjaca, pa je ukupan broj naših sugrađana koji su dobili neki od poljoprivrednih paketa sada 770.

Ukupno je podijeljeno 12.000 sadnica paprike i paradajza.

Ovo je bio treći javni poziv za proizvođače i stanovništvo sa područja Trebinja za dodjelu sjemenskih paketa, a treća godina zaredom da Agrarni fond proizvodi rasad koji putem javnog poziva dijeli poljoprivrednim proizvođačima sa područja našeg grada.

Jedan dio ovih korisnika je potpisao i ugovore o kooperantskoj proizvodnji i otkupu proizvoda od strane Agrarnog fonda.

Sjetveni.paketi.jpg

Agrarni fond je po preporuci gradskog i republičkog štabova za vanredne raspisao javne pozive za dodjelu sjemenskih paketa koji su sadržali sjemena krompira, luka i graška, kojih je podijeljeno ukupno 377, zatim javni poziv za korištenje poljoprivrednog zemljišta do kraja ove sjetvene sezone, gdje je dodijeljeno 35 parcela površine 500 i 1.000 metara kvadratnih.

Obezbijeđene su 564 pojedinačne pomoći poljoprivrednim proizvođačima u ovoj sjetvenoj sezoni, koje su finansirane iz budžeta Grada Trebinja i Agrarnog fonda, dok je Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske odobrilo 206 sjemenskih paketa za područje Trebinja za ranjive kategorije stanovništva koji su podijeljeni.